Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości

Celem projektu był rozwój infrastruktury B+R UWM oraz realizacja badań odpowiadających na potrzeby przemysłu spożywczego. W ramach planowanych działań powstały dwa centra badawcze: Centrum Technologii Wysokiej Jakości Żywności (7 laboratoriów) oraz Centrum Jakości Zdrowotnej Żywności i Ochrony Konsumenta (9 laboratoriów). Projekt objął również działania wspierające współpracę nauki z biznesem – organizację konferencji, udział w targach branżowych, kampanię promującą infrastrukturę badawczą oraz przygotowanie oferty technologiczno-usługowej UWM.

Kierownik projektu:

prof. dr hab. Bogdan Lewczuk

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Źródło finansowania:

Regionalny Program Operacyjny Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014-2020 współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego

Okres realizacji:

2017-07-20 – 2023-08-31

Status Projektu:

Zrealizowany

Całkowita wartość projektu:

60 800 691,22 zł

Dofinasowanie:

Budżet UWM: