Konsorcjum Badań Środowiska i Innowacyjnych Technologii Żywności dla Jakości Życia EnFoodLife

Celem projektu było zwiększenie komercjalizacji działalności badawczo-rozwojowej UWM, szczególnie w obszarach żywności, rolnictwa, hodowli i ochrony środowiska. Przedsięwzięcie obejmowało modernizację i doposażenie laboratoriów na sześciu wydziałach UWM, w tym m.in. Rolnictwa i Leśnictwa, Medycyny Weterynaryjnej, Nauki o Żywności i Bioinżynierii Zwierząt. W efekcie utworzono nowoczesną infrastrukturę badawczą, która umożliwi prowadzenie zaawansowanych analiz w zakresie bezpieczeństwa żywności, jakości surowców i przetwórstwa, w ujęciu powiązań człowiek–zwierzę–środowisko. Projekt skierowany jest do środowiska naukowego i sektora spożywczego.

Kierownik projektu:

prof. dr hab. Katarzyna Glińska-Lewczuk

Jednostka realizująca:

Centrum Zarządzania Projektami i Analiz Strategicznych, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski

Źródło finansowania:

Regionalny Program Operacyjny Warmia i Mazury 2014-2020

Okres realizacji:

15.06.2018 – 30.11.2023

Status Projektu:

Zrealizowany

Całkowita wartość projektu:

26 247 425,13 zł

Dofinasowanie:

18 432 501,52 zł

Budżet UWM:

7 814 923,61 zł